Werkwijze

Tijdens het intakegesprek, wat gemiddeld 60 – 75 minuten duurt, verzamel ik informatie die ik nodig heb om een praktisch en goed vol te houden advies op te kunnen stellen. Ik stel u vragen over uw gezondheid, eventuele klachten, eet- en leefgewoonten, uw wensen en verwachtingen. Vervolgens stellen we samen een persoonlijk behandelplan op. Ik begeleid en motiveer u bij het behalen van uw doelen.

In de vervolggesprekken, 30 – 45 minuten per keer, evalueren we samen hoe het gaat en welke aanpassingen zijn gedaan in het eet- en leefpatroon. Ook bespreken we welke moeilijkheden u heeft ervaren. U krijgt tips en adviezen hoe u hiermee om kunt gaan.

Onderdeel van elk consult is het meten van uw lichaamssamenstelling. Hierbij wordt aan de hand van de bio-elektrische impedantie methode uw lichaamsvetpercentage, het visceraal vet en de (skelet)spiermassa gemeten.


U kunt bij mij terecht voor voedings- of dieetadvies bij:

 • Overgewicht of ongewenste gewichtstoename (kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen)
 • Ondergewicht of ongewenst gewichtsverlies (kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen)
 • Hoge bloeddruk
 • Verhoogd cholesterol
 • Diabetes Mellitus
 • Maag-/darmproblemen (bijv. prikkelbare darm, obstipatie of brandend maagzuur)
 • COPD/ longziekten
 • Oncologie 
 • Voedselallergieën
 • Voeding tijdens en na de zwangerschap
 • Goede voeding voor kinderen


Voorlichting en workshops over voeding
Naast individuele behandeling en begeleiding kunt u een groepsvoorlichting of workshop aanvragen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Prodimed Proteïnedieet

Als ‘gewoon eten’ niet gewoon is of als u moeite heeft met ‘normaal eten’ en op een normale manier afvallen, kunnen we kiezen voor het Prodimed dieet. Met dit eiwitdieet verliest u op een snelle en veilige manier kilo’s en gaat u stap voor stap richting een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Neem voor meer informatie contact met me op via info@stephanievandenberg.nl of stuur een bericht via het contactformulier. Na ontvangst van uw bericht neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier voor het contactformulier.

 

Algemene voorwaarden

Om tot een goede samenwerking te komen, werkt de praktijk met leveringsvoorwaarden. In de leveringsvoorwaarden staat beschreven wat u van mij kunt verwachten en wat van u wordt verwacht.

Bekijk de leveringsvoorwaarden

 

Privacy 

Als u gebruik maakt van diensten van mijn praktijk heb ik gegevens van u nodig. Die verstrekt u via de telefoon (bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak) of via de mail. Denk hierbij aan naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en andere, ter zake doende medische gegevens. Praktijk voor Voeding en Dieet gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens.

Bekijk de privacyverklaring