Werkwijze

Als diëtist richt ik me op voeding, eetgedrag en leefstijl. Iedereen is anders. Afhankelijk van leeftijd, geslacht, lengte, gewicht en medische situatie heeft elk lijf andere behoeften en heeft ieder mens andere wensen of voorkeuren. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je bij een lactose intolerantie voldoende calcium en eiwitten binnen krijgt? Als vegetariër dat je voldoende ijzer binnen krijgt? En hoe zorg je ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt als je een spastische darm hebt en heel veel producten niet kunt of wilt eten? Samen stellen we een persoonlijk behandelplan op. Een advies op maat dat past bij je eigen leefsituatie, je wensen en behoeften.

Tijdens het intakegesprek (gemiddeld 60 minuten) verzamel ik informatie die ik nodig heb om een praktisch en goed vol te houden advies op te kunnen stellen. Ik stel je vragen over je gezondheid, klachten, eet- en leefgewoonten, over je wensen, voorkeuren en je verwachtingen. Vervolgens stellen we samen een persoonlijk behandelplan op. Ik begeleid en motiveer je bij het behalen van jouw doelen.

In de vervolggesprekken (gemiddeld 30 minuten) evalueren we samen hoe het gaat en welke aanpassingen zijn gedaan in het eet- en leefpatroon. Daarnaast bespreken we welke moeilijkheden je hebt ervaren. Je krijgt tips en adviezen hoe je hiermee om kunt gaan.

Wanneer het doel bereikt is, of wanneer je voldoende informatie en tips hebt gekregen om zelfstandig verder te gaan, ronden we de behandeling en begeleiding af.


Je kunt bij mij terecht voor voedingsadvies bij:

 • Overgewicht of ongewenste gewichtstoename
 • Ondergewicht of ongewenst gewichtsverlies
 • Hoge bloeddruk
 • Verhoogd cholesterol
 • Diabetes Mellitus
 • Maag-/darmproblemen (bijv. prikkelbare- of spastische darm, obstipatie of brandend maagzuur)
 • COPD
 • Oncologie 
 • Voedselallergieën of intoleranties
 • Voeding vóór, tijdens en na de zwangerschap
 • Goede voeding voor kinderen
 • Goede voeding voor ouderen

Voorlichting en workshops over voeding
Naast individuele behandeling is het mogelijk om een groepsvoorlichting of workshop aan te vragen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Verwijsbrief

Sinds 1 augustus 2011 is de diëtist vrij toegankelijk. Dat betekent dat u géén verwijzing meer nodig heeft van de huisarts of specialist. In ‘bijzondere’ gevallen kan de diëtist vragen wél een verwijsbrief aan te vragen. Neem in dat geval een ondertekende verwijzing mee tijdens het eerste (intake)gesprek.

Leveringsvoorwaarden

Om tot een goede samenwerking te komen werkt de praktijk met leveringsvoorwaarden. In de leveringsvoorwaarden staat beschreven wat je van mij kunt verwachten en wat van jou wordt verwacht.

Bekijk hier de leveringsvoorwaarden

Privacy

Als je gebruik maakt van diensten van mijn praktijk heb ik gegevens van je nodig. Denk hierbij aan naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, e-mailadres, BSN, gegevens van de zorgverzekeraar, je polisnummer en andere ter zake doende medische gegevens. Praktijk voor Voeding en Dieet gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met persoonsgegevens.

Bekijk hier de privacyverklaring