Voorgerecht | bereiding: 40 – 45 minuten | voor 4 personen

Ingrediënten:

1 pompoen (ca. 400 gram)
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 winterwortels
2 mespuntjes komijnzaad
2 tabletten kippenbouillon (kies voor de variant “met minder zout”)
1 liter water
peper
eventueel: een plukje peterselie of basilicum om te garneren en/of scheutje van 125 ml kookroom light

Bereidingswijze: Schil en snijd de wortels, ui, knoflook en de pompoen in (grove) blokjes. Verhit olijfolie in een soeppan en bak het uitje met de knoflook en het komijnzaad aan. Voeg na 2 tot 3 minuten de blokjes pompoen, 1 liter water en de kippenbouillonblokjes toe. Voeg ook nog wat versgemalen peper toe aan het geheel en laat lekker gaar worden (ca. 15 minuten laten stoven).  Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met een plukje fijngesneden peterselie, basilicum en/of scheutje kookroom light.

 

 

 

 

 

Voedingswaarde (per persoon):

  • energie: 113 kcal
  • koolhydraten: 8.9 gram
  • eiwitten: 2.9 gram
  • vetten: 6.7 gram
  • w.v. verzadigd: 2.7 gram
  • vezels: 3.3 gram