Hoofdgerecht | Bereiding: 45 – 55 minuten | voor 4 personen

Ingrediënten: 
1,5 kg aardappelen (voorkeur voor kruimige variant)
500 gram gekookte bietjes
1 ui
1 appel
300 gram gerookte spekreepjes

Bereidingswijze: Schil en snijd de aardappelen in grove stukken. Kook ze 20 min. in een grote pan met water. Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan, zo’n 6 min. tot ze lekker knapperig zijn. Voeg de gesnipperde ui toe en bak nog eens 3-4 min. mee.
Schil en snijd de bietjes in blokjes. Bak ze ca. 4 min. mee met de spekjes en ui. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de ongeschilde appel in dunne plakjes. Schep door het bietenmengsel.

Giet de aardappelen af, maar laat een klein laagje van het kookvocht over. Stamp de aardappelen met een pureestamper. Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper. Is de stamp niet smeuïg genoeg? Voeg dan een klein scheutje melk toe.

 

Voedingswaarde (per persoon): 

  • energie: 673 kcal
  • koolhydraten: 79 gram
  • eiwitten: 26 gram
  • vetten: 26 gram
  • wv. verzadigde vetten: 9.3 gram
  • vezels: 10.5 gram