Verantwoord tussendoortje | Bereidingstijd: 15 minuten | 6 personen

Ingrediënten: 
200 ml halfvolle yoghurt (naturel)
150 gram aardbeien
50 gram kersen
1 rijpe banaan

Bereidingswijze: Snijd de kroontjes van de aardbeien (houd er 3 of 4 achter), verwijder de steeltjes van de kersen, snij door de midden en verwijder de pitten. Pel de banaan en snijd in grove stukken. Giet de yoghurt in een blender. Voeg er de aardbeien, kersen en de banaan aan toe. Mix het geheel goed.

Snijd de overgebleven aardbeien in kleine plakjes en roer door de smoothie. Giet het mengsel in de ijslolly-vormpjes. Let op: niet te vol! Vul tot net iets onder de rand van het vormpje. Prik er de stokjes in en maak de bovenkant schoon. Hierna zet je ze minimaal 5 uur in de vriezer.

Als je de ijsjes wilt gaan eten zet je de vormpjes eventjes in een schaal met warm water. Je krijgt de ijsjes dan makkelijker uit het vormpje.

 

 

 

 

 

Voedingswaarde (per persoon):

  • energie: 50 kcal
  • koolhydraten: 8.1 gram
  • eiwitten: 1.9 gram
  • vetten: 0.6 gram
  • wv. verzadigde vetten: 0.4 gram
  • vezels: 0.8 gram