Lunch- of hoofdgerecht | Bereiding: 40 minuten | voor 4 – 6 personen

Ingredienten:
200 gram rode linzen
2 tros- of romatomaten
1 winterpeen
1 rode paprika
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 takjes tijm
1 stengel bleekselderij
stukje gember
laurierblad
2 groentebouillonblokjes (met minder zout)
1 liter water
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze: Maak alle groente schoon. Snijd de tomaten, winterpeen, bleekselderij en paprika in blokjes. Pel en snipper de uien en knoflook en ris de blaadjes van de takjes tijm. Schil de gember en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, winterpeen, bleekselderij, paprika, gember en het laurierblad 3 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaten en tijm toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur mee.
Voeg de rode linzen, de groentebouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep te dik vindt kun je nog 0,5 liter water toevoegen.

Tip: Bestrooi de soep voor het serveren met fijngesneden koriander of platte peterselie.

 

 

 

 

 

Voedingswaarde per persoon:

  • energie:
  • koolhydraten:
  • eiwitten:
  • vetten:
  • wv. verzadigde vetten:
  • vezels: