Gezond tussendoortje | Bereiding: 65 minuten | recept voor 18 koekjes

Ingrediënten:

  • 100 gram volkoren havermout
  • 40 gram geroosterde hazelnoten zonder zout
  • 1 kleine rijpe banaan
  • 100 gram gedroogde dadels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

 

Tip! Dit koekje past prima in de gezonde lunchbox van je zoon of dochter!

Bereidingswijze: Doe de hazelnoten in de keukenmachine en zet deze aan totdat de noten grof zijn gehakt. Doe ze daarna in een (andere) kom. Verwijder de pitten uit de dadels en pureer ze met de keukenmachine. Voeg de in stukken gesneden banaan toe en pureer kort mee. Voeg nu de havermout en de vloeibare margarine toe. Het moet een stevig maar niet te plakkerig geheel worden. Meng er de hazelnoten door en laat het mengsel 30 min. afgedekt in de koelkast opstijven.
Warm de heteluchtoven voor op 180 graden. Smeer een heel klein beetje vloeibare margarine op de bakplaat. Haal het mengsel na 30 minuten opstijven uit de koelkast en vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje platter. Bak de koekjes in de oven in 15 – 18 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze op de bakplaat afkoelen.

 

 

 

 


Voedingswaarde (voor 18 koekjes):

  • Energie: 1248 kcal
  • Vet: 54.6 gram
  • wv verzadigd: 5.6 gram
  • Eiwit: 22.7 gram
  • Koolhydraten: 155 gram
  • Vezels: 22.6 gram
  • Zout: 0.06 gram

Voedingswaarde per portie (1 koekje):

  • Energie: 69 kcal
  • Vet: 3 gram
  • waarvan verzadigd: 0.3 gram
  • Eiwit: 1.25 gram
  • Koolhydraten: 8.6 gram
  • Vezels: 1.25 gram
  • Zout: 0.003 gram