Mijn naam is Simone Pijnenburg, ik ben geboren en getogen in Sint-Michielsgestel en ik woon momenteel in Eindhoven. Ik zit in mijn afstudeerjaar van de vierjarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Voordat ik mezelf officieel diëtist mag noemen, zal ik de opgedane kennis en vaardigheden vanuit de opleiding toe moeten kunnen passen in de praktijk. Om dit te realiseren zal ik het komende half jaar stage lopen in de praktijk van Stephanie van den Berg.

Om een beter beeld te krijgen van wie ik ben, zal ik kort iets over mijzelf vertellen. Naast mijn studie heb ik een leuke bijbaan in de ouderenzorg. Hiervoor heb ik de cursus Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) afgerond. Hierbij moet je denken aan de alledaagse zorg zoals helpen met aankleden, douchen en eten. Daarnaast ben ik een grote dierenliefhebber en werk ik af en toe in de  weekenden in een dierenpension. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de sportschool te vinden en vind ik het heerlijk om in de natuur te hardlopen of een wandeling te maken. Daarnaast houd ik van koken, gitaarspelen en met vrienden afspreken.

Ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen op het gebied van voeding. Er is tegenwoordig veel informatie te vinden op het internet, waardoor veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Voedingsvragen beantwoorden en inzicht geven in de relatie tussen voeding en ziekte is wat ik graag wil doen. Daarnaast lijkt het mij geweldig om cliënten stappen te zien maken in het behalen van hun doel(en). Tijdens consulten vind ik het belangrijk om in samenspraak met cliënten aanpassingen binnen het huidige voedingspatroon te maken. Het is belangrijk om te weten wat de voedselvoorkeuren en wensen zijn, zodat het makkelijker is voor diegene om het dieet vol te houden. Het allerbelangrijkste is om van eten te kunnen blijven genieten!

Tot ziens in de praktijk van Stephanie!

Groetjes, Simone