Stand van zaken tot nu toe…

Dieetadvies wordt voor drie behandeluren vergoed vanuit de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Het eigen risico is van toepassing op alle zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering (m.u.v. huisartsenzorg).

In een aantal gevallen kan de verzekerde zonder verwijzing van de (huis)arts gebruik maken van dieetadvies. Er geldt hierbij wel een voorwaarde: in de polisvoorwaarden van je (aanvullende) zorgverzekering staat dat directe toelating zonder verwijzing volledig wordt vergoed.
Sommige zorgverzekeraars, zoals CZ en De Friesland, staan directe toelating níet toe. Bent u bij één van deze zorgverzekeraars verzekerd, dan is een verwijsbrief van uw (huis)arts vereist.

In de praktijk zal soms blijken dat drie uur dieetadvies niet voldoende is voor het gewenste resultaat. Daarom bieden diverse zorgverzekeraars aanvullende pakketten om meer consulten te dekken. Door te klikken op de link hieronder zie je welke aanvullende verzekeringen vergoeding bieden voor dieetadvisering:

Vergoeding dieetadvies vanuit de aanvullende verzekering (2019)

Let op: de ‘gewichtsconsult’/ ‘voedingsvoorlichting’ valt niet onder dieetadvies oftewel vergoeding voor de diëtist.

 

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) heeft onderstaand handig overzicht gemaakt, waarmee u in één oogopslag kunt zien hoe vergoeding is geregeld.