De diëtist

Mijn naam is Stephanie van den Berg, ik ben geboren en getogen in Berlicum, samenwonend en moeder van een zoon. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na drie jaar als allround diëtist bij een thuiszorgorganisatie te hebben gewerkt, was het tijd voor een nieuwe stap: een eigen praktijk in woonplaats Berlicum. ‘Stephanie van den Berg | Praktijk voor Voeding en Dieet’ is sinds oktober 2013 een feit!

Ik ben mijn eigen praktijk gestart om mijn ambitie waar te maken. Voeding is altijd al een passie van me geweest en daarnaast is koken één van mijn grootste hobby’s. Eten is lekker en gezellig, maar moet ook gezond zijn. Ik vind het fantastisch om mensen te laten inzien wat voeding kan betekenen in relatie tot gezondheid en bij ziekte. Er valt nog zoveel winst te behalen met een juiste voedingsaanpassing en leefstijlverandering. Daar wil ik me als diëtist hard voor maken!

Samen met Lucien de Groot van “L Reclamo” heb ik veel aandacht besteed aan een doeltreffend logo. Mijn logo straalt positiviteit en gezelligheid uit; er mag gegeten worden! Het hartje staat voor ‘houden van’, maar ook voor ‘gezond’ eten. Er is niets wat u niet mag eten, u moet alleen de balans zien te vinden in wanneer u iets beter wel of beter niet kunt nemen. De kleuren zijn vrolijk, fris en stiekem ook een beetje medisch. Ik ben er heel blij mee!

Kwaliteit van de diëtist

De titel ‘Diëtist’ is wettelijk beschermd en mag alleen worden gebruikt na het afronden van de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek en het behalen van het Nederlands Getuigschrift van de Bacheloropleiding. Het beroep ‘Diëtist’ valt onder de Paramedische beroepen.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Deze kwaliteitsregistratie geeft aan dat ik voldoe aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) en dat ik over actuele kennis en ervaring beschik. Ik heb de volgende opleidingen en cursussen afgerond:

  • 2009 HBO Voeding en Diëtetiek
  • 2010 Post HBO Maag-, darm-, leverziekten
  • 2011 Post HBO COPD en voeding
  • 2014 Post HBO CVRM
  • 2015 Post HBO Voeding bij kanker
  • 2017 Post HBO Voedselallergie