De diëtist

Mijn naam is Stephanie van den Berg, ik ben geboren en getogen in Berlicum, samenwonend met Jeroen en moeder van twee zoons en een dochter.

In 2009 heb ik de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nijmegen afgerond. Tot de zomer van 2013 heb ik als diëtist bij een thuiszorgorganisatie in Eindhoven en omgeving gewerkt. Hierna is mijn droom werkelijkheid geworden en is sinds oktober 2013 mijn eigen diëtistenpraktijk in woonplaats Berlicum een feit!
Hoe leuk en uitdagend ik het runnen van een onderneming ook vind, ik heb óók gemerkt dat het werken in een zelfstandige praktijk eenzaam kan zijn. Vanaf begin 2019 ben ik mijn praktijk dan ook gaan combineren met een baan als diëtist bij een organisatie voor verpleeg- en verzorgingshuiszorg en geriatrische revalidatie in ‘s-Hertogenbosch en Vught. Voor mij een gouden combinatie!

Voeding en gezondheid hebben mij altijd geboeid. Als diëtist kan ik deze twee passies combineren. Het mooiste aan mijn vak vind ik dan ook de gezondheidswinst die je kunt behalen met juiste voedingsaanpassing en leefstijlverandering, passend bij een aandoening, (medische) behandeling en bij iemands persoonlijke wensen en voorkeuren. Want, voeding is heel persoonlijk. Afhankelijk van leeftijd, geslacht, lengte, gewicht, medische situatie en activiteitenpatroon heeft elk lijf andere behoeften. En heeft iedereen andere voedingsvoorkeuren. Een ingewikkelde puzzel die ik graag in samenwerking met mijn cliënt en eventuele betrokken hulpverleners oplos. Samen werken we aan een gezondere jij!

Praktijk voor Voeding en Dieet

Bij het starten van een onderneming hoort het ontwikkelen van een doeltreffend logo. Ik heb hier Lucien de Groot van L Reclamo voor ingeschakeld en ben nog altijd blij met het resultaat! Mijn logo straalt positiviteit en gezelligheid uit; er mág gegeten worden! Het hartje staat voor ‘houden van’, maar ook voor gezondheid. Gezond én lekker eten op je bord; dat is het doel! Er is niets wat je niet mag eten, je moet alleen de balans zien te vinden in wanneer je iets wel of beter niet kunt nemen. De kleuren zijn vrolijk, fris en ook een beetje medisch.  

 

 

 

 

Kwaliteit van de diëtist

De titel ‘Diëtist’ is wettelijk beschermd en mag alleen worden gebruikt na het afronden van de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek en het behalen van het Nederlands Getuigschrift van de Bacheloropleiding. Het beroep ‘diëtist’ valt onder de Paramedische beroepen.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Deze kwaliteitsregistratie geeft aan dat ik voldoe aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) en dat ik over actuele kennis en ervaring beschik. Ik heb de volgende opleidingen en cursussen afgerond:

  • 2009 HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek
  • 2010 post HBO Maag-, darm-, leverziekten
  • 2011 post HBO COPD en voeding
  • 2011 Directe Toegankelijkheid Diëtetiek
  • 2014 post HBO CVRM
  • 2015 post HBO Voeding bij kanker
  • 2017 post HBO Voedselallergie
  • 2019 B.R.A.V.O. leefstijlfactoren en coaching (Bewegen Roken Alcohol Voeding en Ontspannen)
  • 2021 leergang Medicatie en Voeding
  • September 2024: Parkinson (basisscholing)