Uw diëtist

Mijn naam is Stephanie van den Berg, ik ben geboren en getogen in Berlicum, woon samen met Jeroen, ik ben in 2017 moeder geworden van een zoon en in 2019 van een dochter. Voeding, gezondheid en ondernemen; dáár word ik blij van. Voeding is altijd al een passie van me geweest en daarnaast is koken één van mijn grootste hobby’s. Winst behalen met juiste voedingsaanpassing en leefstijlverandering; daar wil ik mensen graag bij helpen.

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn studie ben ik als diëtist gaan werken bij een thuiszorgorganisatie in Eindhoven en omgeving. Vier jaar later ben ik mijn eigen praktijk in woonplaats Berlicum gestart. Een droom die werkelijkheid is geworden! Maar, hoe leuk en uitdagend ik het runnen van een onderneming ook vind, ik heb óók gemerkt dat het werken in een zelfstandige praktijk eenzaam kan zijn. En dat past helemaal niet bij mij. Vanaf begin 2019 ben ik dan ook als diëtist gaan werken bij een verpleeg- en verzorgingshuis organisatie en geriatrische revalidatie in ‘s-Hertogenbosch. Zelfstandig ondernemen én werken als diëtist in een organisatie is voor mij de gouden combinatie.

Praktijk voor Voeding en Dieet

Sinds oktober 2013 is Stephanie van den Berg | Praktijk voor Voeding en Dieet een feit. Samen met Lucien de Groot van “L Reclamo” heb ik veel aandacht besteed aan een doeltreffend logo. Het straalt positiviteit en gezelligheid uit; er mág gegeten worden! Het hartje staat voor ‘houden van’, maar ook voor gezondheid en dus voor ‘gezond eten’. Gezond én lekker eten op je bord; dat is het doel! Er is niets wat je niet mag eten, je moet alleen de balans zien te vinden in wanneer je iets wel of beter niet kunt nemen. De kleuren zijn vrolijk, fris en stiekem ook een beetje medisch. Ik ben er heel blij mee!  

 

 

 

 

Kwaliteit van de diëtist

De titel ‘Diëtist’ is wettelijk beschermd en mag alleen worden gebruikt na het afronden van de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek en het behalen van het Nederlands Getuigschrift van de Bacheloropleiding. Het beroep ‘diëtist’ valt onder de Paramedische beroepen.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Deze kwaliteitsregistratie geeft aan dat ik voldoe aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) en dat ik over actuele kennis en ervaring beschik. Ik heb de volgende opleidingen en cursussen afgerond:

  • 2009 HBO Voeding en Diëtetiek
  • 2010 post HBO Maag-, darm-, leverziekten
  • 2011 post HBO COPD en voeding
  • 2011 Directe Toegankelijkheid Diëtetiek
  • 2014 post HBO CVRM
  • 2015 post HBO Voeding bij kanker
  • 2017 post HBO Voedselallergie
  • 2019 B.R.A.V.O. leefstijlfactoren en coaching (Bewegen Roken Alcohol Voeding en Ontspannen)
  • 2021 post HBO Medicatie en Voeding