Tips & tricks: Etiketten lezen en vergelijken

    By | 27 01 2021|

    Het merendeel van ons voedsel is afkomstig uit de supermarkt, waardoor deze een grote invloed heeft op ons voedingspatroon en eetgedrag. We weten allemaal wel wat er te koop is, maar als ik je zou zeggen dat ongeveer 65% van [...]

    Tips & tricks: Manieren om te minderen met zout

    By | 11 01 2021|

    Teveel zout is schadelijk, maar een beetje zout heb je nodig om gezond te blijven; per dag zo’n 3 tot 4 gram. En 6 gram is de maximale hoeveelheid die nog “oké” is. In Nederland eten mensen gemiddeld zo’n 9 [...]

    Actueel nieuws: Volkoren, de nieuwe hype! Hoe herken je het?

    By | 27 10 2020|

    Hoewel steeds meer vraag is naar koolhydraatarm- en glutenvrij brood, is deze hype voor de meeste mensen niet perse gezond. Kies liever voor kwaliteit; wat goed is voor jou én voor het milieu. Veel mensen schrappen brood uit hun voedingspatroon [...]

    Recept: Wortelgratin

    By | 04 10 2020|

    In mijn vorige blog schreef ik over de "Eet-Geen-Dierendag" en de Vegarevolutie. In mijn ogen zijn bewustwording en gedragsverandering de sleutel tot succes. En verandering begint bij jezelf, toch? Vanavond bij ons op het menu: Wortelgratin. Een heerlijk vegetarisch gerecht met o.a. [...]