Zondag 4 oktober 2020; het is vandaag Dierendag. Dé feestdag voor de dieren. Maar hoe zit het met de dieren op je bord? Voor hen is het leven een stuk minder feestelijk. Wakker Dier organiseert elk jaar op 4 oktober de “Eet-Geen-Dierendag”; de perfecte dag om met heel Nederland iets anders te eten en vooral om na te denken over wat we eten en hoe vaak.


VEGAREVOLUTIE 

Het vleesvervangerschap in de supermarkt breidt zich vliegensvlug uit, de visvervanger is in opkomst en er wordt vaker gekozen voor veganistische kaas. Fermenteren is hip en daarnaast spreken we van een peulvruchten-invasie. Wat in 2019 al als foodtrend werd bestempeld gaat in 2020 (gelukkig) verder.

Steeds meer Nederlanders eten minder of geen vlees vanwege hun gezondheid, dierenwelzijn of het milieu. Mensen maken bewustere keuzes, willen weten waar hun voeding vandaan komt en hoe het is behandeld. Boodschappen worden vaker bij de specialist gedaan en ook de boer krijgt vaker een bezoekje. Vegetarisch, veganistisch en flexitarisch eten is hot en daarnaast gezond voor mens, dier en het milieu!

Je kunt prima en gezond eten met minder of zonder vlees. Let wel dat wanneer je dierlijke producten vermijdt, je andere producten neemt met voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en B12. Vitamine B12 komt namelijk alleen voor in dierlijke producten. Mensen die weinig dierlijke producten nemen doen er goed aan om vitamine B12-supplementen te slikken.
Op weg naar een gezondere voeding en bijdragen aan dierenwelzijn en milieu?? Doe eens mee met Vega/ vegan for a (half) day! Hierbij eet je 1x per week vegetarisch of veganistisch OF eet je 1 à 2 dagen per week tot 17.00 uur vegetarisch of veganistisch en neem je ’s avonds wel iets dierlijks. Daarmee verminder je het eten van dierlijke producten ook al aanzienlijk!

#dierendag #eetgeendierendag #vega #vegan #bewustwording #gedragsverandering #veranderingbegintbijjezelf #vegaforaday #veganforaday #eenbetermilieubegintbijjezelf

Heb je vragen of een vegetarische of veganistische voeding? Twijfel je of deze voeding wel geschikt is voor je en je eventuele medische situatie? Neem gerust contact met me op; ik vind het leuk om je verder te helpen! #vraaghetdediëtist

 

TIP
Check voor meer inspiratie: https://www.instagram.com/veganchefwillem/

 

 

 

 

 

 

Bron: Wakker Dier, Voedingscentrum, Veganchefwillem