Voorgerecht | bereiding: 25 minuten | voor 4 personen
 
Ingrediënten
500 gram winterpenen
2 kippenbouillontabletten
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 rode óf gele paprika
1 gerookte kipfilet (kipfilet fumé), ca. 120 gram
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel Mexicaanse kruiden (zakje)
150 ml droge witte wijn
1 bekertje zure room (125 ml)
 
 
Bereidingswijze
Breng 1 liter water aan de kook. Maak de winterpenen schoon en snijd deze in stukjes. Voeg de bouillontabletten en de stukjes wortel toe aan het water en laat dit ca. 15 minuten koken. Snipper de ui, snijd de bleekselderij en paprika in kleine stukjes en vervolgens de gerookte kipfilet. Bak de ui in een koekenpan (met een beetje olie) en laat deze ca. 2 minuten fruiten. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en schep dit ca. 5 minuten om. Pel de knoflook en pers deze boven het mengsel uit. Voeg de Mexicaanse kruiden toe.

Voeg de gebakken groente en de wijn aan de bouillon toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Als de soep te dik is voeg je steeds kleine beetjes water toe. Let op: niet teveel!
Schep de stukjes gerookte kip door de soep en verdeel hem over 4 kommen. Garneer elke kom met 1 eetlepel zure room (of crème fraiche).

 

Voedingswaarde (per persoon)
Energie: 220 kcal, koolhydraten: 7 gram, eiwitten: 12 gram, vetten: 13 gram