Werkwijze

Tijdens het intakegesprek, wat ongeveer een uur duurt, verzamel ik informatie die ik nodig heb om een haalbaar advies op te kunnen stellen. Ik stel u vragen over uw gezondheid, klachten, eet- en leefgewoonten, uw wensen en verwachtingen. Vervolgens stellen we samen een persoonlijk behandelplan op. Ik coach, motiveer en begeleid u bij het behalen van uw doelen.
In de vervolggesprekken, ongeveer 30 minuten per keer, evalueren we samen hoe het gaat en welke aanpassingen zijn gedaan in het eetpatroon. Ook bespreken we welke moeilijkheden u heeft ervaren. U krijgt tips en adviezen hoe u hiermee om kunt gaan. Uw eigen inbreng, vragen en motivatie zijn belangrijk om uw doelen te kunnen behalen.

Onderdeel van elk consult is het meten van uw lichaamssamenstelling. Hierbij wordt aan de hand van de bio-elektrische impedantie methode uw lichaamsvetpercentage, het visceraal vet en de (skelet)spiermassa gemeten.

U kunt bij mij terecht voor voedings- of dieetadvies bij:

  • Overgewicht of ongewenste gewichtstoename
  • Ondergewicht of ongewenst gewichtsverlies
  • Hoge bloeddruk
  • Verhoogd cholesterol
  • Hart- en vaatziekten
  • Diabetes Mellitus
  • Maag-/darmproblemen (bijv. prikkelbare darm, obstipatie of brandend maagzuur)
  • COPD/ longziekten
  • Voedselallergieën
  • Oncologie

Naast individuele behandeling en begeleiding geef ik groepsvoorlichting en workshops. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

NIEUW!
Als “gewoon” eten niet gewoon is of als u moeite heeft met “normaal” eten en op een normale manier afvallen, dan kunnen we kiezen voor het Prodimed Proteïnedieet. Met dit dieet verliest u op een snelle en veilige manier kilo’s en gaat u stap voor stap richting een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

 

Verwijsbrief van (huis)arts

Sinds 1 augustus 2011 is de diëtist vrij toegankelijk. Dit betekent dat u voor een behandeling van de diëtist geen verwijzing meer nodig heeft van uw arts. Helaas vergoeden slechts enkele zorgverzekeraars uw behandeling als u zonder verwijzing naar de diëtist gaat. Om deze reden verzoek ik u toch een verwijsbrief aan te vragen.

 

Algemene voorwaarden

Om tot een goede en plezierige samenwerking te komen, werkt de praktijk met leveringsvoorwaarden. In de leveringsvoorwaarden staat beschreven wat u van mij kunt verwachten en wat van u wordt verwacht.

Bekijk de leveringsvoorwaarden

 

Privacy 

Als u gebruik maakt van diensten van mijn praktijk heb ik gegevens van u nodig. Die verstrekt u via de telefoon (bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak) of via de mail. Denk hierbij aan naam, adres, telefoonnummer, email-adres, geboortedatum en andere, ter zake doende medische gegevens. Praktijk voor Voeding en Dieet gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens.

Bekijk de privacyverklaring