Hoofdgerecht | bereiding: 20-30 minuten | voor 4 personen

Ingrediënten
1 kg aardappelen
250 gram doperwten (diepvries)
4 stukken kabeljauwfilet
olijfolie
2 takjes verse munt of ander kruid (peterselie, bieslook, basilicum)
100 ml magere- of halfvolle melk
60 gram boter
3 lente- of bos-uitjes

 

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze in water in 20 minuten gaar. Kook de doperwten in een pan met een klein laagje water. Laat ze niet te lang in het water zitten; na koken afgieten en even laten staan. Bestrooi de vis met peper en zout en bak in een beetje olie gaar in 8 minuten. Houd 4 takjes munt achter en hak de rest van de blaadjes fijn. Giet de aardappelen af. Verhit de melk in een pan en voeg de boter toe. Maak de aardappels fijn met een pureestamper. Schep de melk en boter erdoor. Schep de doperwten, de lente uitjes en munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden, leg hierop de gebakken kabeljauwfilet. Garneer met de achtergehouden munt.

 

Voedingswaarde (per persoon)
Energie: 557 kcal
Koolhydraten: 56,4 gram
Eiwitten: 35,3 gram
Vetten: 19,1 gram
wv. verzadigd: 6,6 gram