Voorgerecht | bereiding: 30 minuten | voor 4 personen

Ingrediënten
300 gram broccoli
3 eetlepels crème fraîche light
1 aardappel, in blokjes
2 groentebouillontabletten
1 teentje knoflook
1 ui, gesnipperd
100 gram zalmsnippers
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout

 

Bereidingswijze
Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Hak de ui en het teentje knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de fijngesneden ui en de knoflook goudbruin. Voeg de in blokjes gesneden aardappel en de broccoliroosjes toe (houd enkele roosjes achter) en schenk er 1 liter water bij. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met deksel op de pan op laag vuur ca. 15 minuten doorkoken.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Roer wat crème fraîche light door de soep. Snijd de achtergehouden broccoliroosjes zeer klein e garneer de soep hiermee. Voeg tot slot een handje zalmsnippers toe.

 

Voedingswaarde (per persoon)
Energie: 162 kcal, koolhydraten: 5,1 gram, eiwitten: 8,6 gram, vetten: 11,2 gram, wv. verzadigd: 3,1 gram